• PTPR
  • VIII Konferencja

Stanowisko w sprawie wywiadu z Medexpress

Artur Walas włącz .

W odpowiedzi na mail skierowany do Pani Edyty Wcisło Prezes Polskiej Rady Ratowników Medycznych o zajęcie stanowiska w sprawie wywiadu pt. "Ratownicy: to poniżenie i atak na nasz zawód" udzielonego dla portalu Medexpress 28 marca 2017r. przez Rzecznika PRRM zamieszczamy, odpowiedź przesłaną do nas 29 marca:

"Szanowny Panie Prezesie,

nie jest to stanowisko Zarządu PRRM.

Rada nie jest przeciwna rozszerzeniu uprawnień pielęgniarkom systemu. Rada popiera to rozwiązanie.

W związku z wypowiedzią Rzecznika Rady Ireneusza Szafrańca niezgodną z naszym stanowiskiem na najbliższym Zarządzie zgłoszony zostanie wniosek o jego odwołanie ze stanowiska Rzecznika Prasowego".

Pozdrawiam

Edyta Wcisło

Ze swojej strony dziękujemy za zdecydowanie odcięcie się PRRM od twierdzeń Pana Rzecznika, mijających się w dużej mierze się z prawdą, a podważających kilkuletnia wspólną pracę środowiska ratowników medycznych i pielęgniarek systemu na rzecz poprawy warunków pracy i rozwoju ratownictwa medycznego w Polsce.

Pani redaktor pozostaje życzyć większej staranności przy publikowaniu treści zawierających subiektywną ocenę jednej strony omawianego tematu i weryfikację twierdzeń ze stanem faktycznym.

Zarząd PTPR

PTPR Facebook